Dru Yoga

Wat is Dru Yoga?

Fysiek en mentaal fit

Dru Yoga is geschikt voor jong tot oud en voor beginners tot gevorderden. Het combineert sierlijke bewegingen met een gecontroleerde ademhaling en visualisaties. Dru yoga heeft een positieve invloed op het verbeteren van je soepelheid en het versterken van je kernstabiliteit. Bovendien helpt het je om te ontspannen. Je bent vol nieuwe energie.

Voor meer informatie over het onderzoek dat de fysieke en mentale voordelen van Dru Yoga aantoont, zie webpagina:https://druyoga.com/yoga/8-reasons-youll-love-dru-yoga

yoga_rect

PRINCIPES

  1. Wees actief
    Gebruik al je spieren en gewrichten. Beoefen de yogareeksen en –houdingen om de energie door je lichaam te laten stromen.
  2. Wees bewust
    Let op je ademhaling. Doe concentratieoefeningen die je bewust maken hoe het lichaam, het hart en de geest samenwerken. Word de zelf genezende kracht van je lichaam gewaar.
  3. Wees stil
    Vind je punt van stilte. Het woord ‘Dru’ (Sanskriet) betekent o.a. de Poolster- een vast punt in de hemel dat eeuwenlang gebruikt werd om veilig de weg naar huis te vinden. In Dru yoga en meditatie word je aangemoedigd om je eigen Poolster te vinden, een vast punt waar je jezelf kan zijn, waar vrede heerst en waar verjonging plaatsvindt.