Kom in beweging!

Kom in beweging!

Yoga thuis – deel twee: wat nu?

Je weet het eigenlijk al. Ik hoef je er alleen nog maar aan te herinneren. Zet je favoriete muziek op, kom in beweging en begin met de warming-up, net als tijdens de yoga- en meditatielessen. Het bloed gaat stromen, de zuurstoftoevoer naar je hersenen neemt toe, en je bent alert. Doe daarna een paar oefeningen uit de les waar je blij van wordt. Als je doet wat je leuk vindt, maak je het je veel sneller eigen.

Doe bijvoorbeeld de yogareeks die we vaak geoefend hebben in de lente: de groet aan de vier windrichtingen. Ter inspiratie vind je hieronder een prachtige illustratie van Leon van de maandagochtend-groep.

Nadat je in beweging bent gekomen, kun je aandacht geven aan de stilte. Als je wilt mediteren, neem dan na de warming-up en de oefeningen een comfortabele zithouding aan, ontspan je lichaam en word je bewust van je ademhaling. Je kunt ook de concentratie-op-een-kaarsvlam doen die we in de laatste yogales gedaan hebben.

En het lijkt zo vanzelfsprekend, als het gaat om yogabeoefening in de zomervakantie-maar ga vaak naar buiten, doe je oefeningen in de buitenlucht en geniet van de natuur! Wandel of zwem aandachtig. Zoek een plekje op het strand, leg een handdoek neer en doe een korte ontspanning. Of volg een yogales bij de zee! Er zijn veel mogelijkheden. Zie ook de links hieronder van mijn Dru yoga collega’s in Zeeland.

Els in Cadzand Bad
Marja strand bij Koudekerke
Saskia strand bij Veerse Dam

Noteer de volgende data alvast in je agenda:
mijn lessen beginnen weer in de week van 4 september!
Vanaf 5 november a.s. zal ik samen met mijn Dru Collega’s Els van Venrooy en Marja Reijnders een Dru Meditatie cursus van 5 dagen geven. Kijk hier voor informatie, meer hierover volgt nog.

met dank aan Justa Resovsky-Vrijlandt voor de Nederlandse vertaling

Reacties zijn gesloten.