2019 Wij gaan ervoor

2019 Wij gaan ervoor

Mijn grote wens in 2019 voor jullie, en voor mij, is dat wij vooruitgang boeken in het ontwikkelen van goede gewoontes.

Mijn laatste nieuwsbrief of blog heb ik in juli gestuurd. Als je me lang kent, weet je dat dit niet nieuw is. Met veel enthousiasme vertel ik dat ik iets ga opschrijven en doorsturen, maar doe het niet. Het is een beroerde gewoonte en het doet mij pijn.

Ik vraag me vaak af waarom ik niet doe wat ik graag wil doen—schrijven, inspirerende gedachten delen. Ik neem aan dat het iets te maken heeft met mijn innerlijke criticus, de kritische stem dat zegt dat wat dan ook niet af is.

Deze innerlijke criticus zegt, bijvoorbeeld, dat ik beter niet moet beginnen met het schrijven want het gaat toch mislukken om hier een gewoonte van te maken.

‘Maar…’ zeg ik tegen die stem, ‘ik heb zo een mooie beschrijving van mijn blog, hier wordt ik blij van’:

Om inspiratie te vinden voor de beoefening van yoga, lief te zijn voor jezelf, de vrede te delen en je creativiteit te uiten.

‘Bla Bla…’ zegt innerlijke criticus. ‘Er zijn genoeg goede schrijvers die deze ideeën veel beter kunnen beschrijven, vooral in het Nederlands.’

‘Maar… de mensen in mijn lessen-en andere ook-hebben gezegd dat ze meer willen weten over yoga en meditatie. En, trouwens, ze willen ook een keer op tijd weten wanneer ik een workshop geef of het volgende blok van lessen begint.

‘Mensen krijgen veel te veel informatie tegenwoordig en lezen het ook niet. Laat maar….’

‘Maar…” een stemmetje diep binnen mij beantwoordt, ‘als ik hier plezier in heb, en ik maar één persoon blij kan maken met één goede tip, dan is het schrijven van de blog de moeite waard.’

Ineens is het stil. De discussie is voorbij. De criticus is weg en mijn hele wezen zegt: “Vooruit dan maar, we gaan ervoor.”

Ik ga weer eens proberen een maandelijkse blog te schrijven. En ook in het Nederlands. Immers, ik ben coach in het schrijven van academisch Engels en vaak zeg ik tegen studenten: hoe meer je schrijft, fouten maakt en daarvan leert, hoe sneller je vooruitgang ziet. Hoog tijd om mijn eigen advies op te volgen.

Dus in 2019 ben ik vastbesloten regelmatig op de verzend knop te drukken, ondanks de stem die zegt dat het nog niet af is. Als ik mijn belofte aan jullie en aan mezelf ben vergeten, geef mij a.u.b. een herinnering. Ik weet dat de innerlijke criticus iedere maand weer zal voorschijnen. Als je niet zo geïnteresseerd bent in dit allemaal, is uitschrijven altijd mogelijk 🙂 Maar als jij ook wel eens worstelt om goede gewoontes vol te houden, dan zou ik het fijn vinden als je blijft lezen, meedenken, en advies geven.

Hier zijn wat mogelijkheden om positieven dingen te doen voor jezelf in januari 2019.

Om inspiratie te vinden voor de beoefening van yoga

Graag deel ik deze Druonline video gefilmd in Wales ‘Changing Habits’ Hier krijg je al een voorproefje van wat wij in de lessen van januari gaan doen. Op het eind van de video laat Andrew Wells, hoofd van Dru in Australia, een prachtige versie van de Gouden Arend ‘Golden Eagle’ zien. Ik weet dat voor veel van jullie dit een favoriete Dru oefening is.

Lief te zijn voor jezelf…en je creativiteit te uiten

Creativiteit uiten en lief zijn voor jezelf gaan samen voor mij; de een bevordert de andere. En creatieve dingen doen samen met yoga is top! Daarom ben ik zo blij dat ik binnenkort mag Dru yoga geven tijdens een workshop met Sylvia Radius, sumi-e kunstenaar en docent. De workshop vindt plaats op zaterdag 19 januari van 14:00 – 16:00 bij Cultuurhuis Kuiperspoort Walcheren. Sylvia zal ons leren een Enso te tekenen met inkt en rijst papier. Nieuwsgierig? Kijk hier voor meer informatie. Plaatsen zijn beperkt dus geef je snel op!

 

De vrede te delen

Het gaat niet vanzelf om niet bang en boos te reageren op alle negatieve dingen die op ons afkomen. Voor mij bieden de open studies en vrijdag inloop meditatie van Stichting Praktische Filosofie Zeeland een onmisbaar ondersteuning in vreedzaam zijn. Als je in de buurt bent, ben je altijd van harte welkom.

*Gelukkig Nieuwjaar*
De yoga en meditatie lessen beginnen weer in de week van 7 januari
Ik hoop je binnenkort te zien!

[:en]Please share![:][:nl]Delen a.u.b!.[:]
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Reacties zijn gesloten.